Sta potten in je tuin

In een mooie tuin kunnen staan potten natuurlijk niet onderbreken

In sta potten kan je grotere planten zetten. En een tuin met alleen maar kleine planten zonder afwisseling is natuurlijk niet zo mooi. In ieder geval minder mooi dan met grotere planten. In sta potten kan je ook fruit bomen zetten. Sta potten zorgen ervoor dat als je een stenen tuin hebt je alsnog bomen neer kan zetten, omdat ze met sta potten niet in de grond hoeven worden geplant. 

Je doet gewoon aarde in de pot, waar je vervolgens de plant in zet. Er zijn enorm veel verschillende soorten stamppotten. Er bestaan zelfs sta potten op wieltjes. Dit kan heel erg handig zijn voor het verplaatsen van de pot. Naast wieltjes zijn er nog andere vormen en kleuren waar je uit kunt kiezen.

De kleur en vorm die je kiest hangt vaak af van wat mooi staat in jouw tuin.

Als je niet weet wat voor planten je het best in een pot kunt zetten, dan is het beste om je aan de algemene regels hiervoor te houden. De regels is dat als je voor een hoge bak gaat dat de plant die je erin wilt doen anderhalf keer zo hoog moet zijn. Bij lage brede bakken geldt weer dat de plant anderhalf keer zo breed moet zijn. 

Met een hoge, brede bak geld dat de plant anderhalf keer zo hoog en breed moet zijn. Natuurlijk mag hier speling in zitten en zijn soms andere afmetingen mooier, maar als je er weinig verstand van hebt is het handig om je hier aan te houden. Laat je dus niet door deze regels beperken en wees vooral creatief en origineel. Originaliteit wordt altijd gewaardeerd en toegewuifd. 

Materialen voor sta potten

Hele populaire materialen voor sta potten zijn steen en terracotta. Steen en terracotta zorgen voor een opvallend en modern effect. Er worden dus ook veel mooie en moderne ontwerpen gemaakt met dit materiaal. De laatste tijd komen er sowieso heel veel nieuwe en creatieve ontwerpen op de markt. 

Tuinieren wordt steeds populairder. Een opkomend materiaal is gegoten hars. Van dit materiaal komen steeds meer soorten en ontwerpen op de markt. Voor elke smaak is er wel iets op de markt te vinden. De ene bak  is weer mooier in zijn eentje en de andere bak komt het best tot zijn recht tussen andere bakken.