Rode rozen zijn vandaag de dag nog steeds hét teken van de liefde. Je hoeft tegenwoordig niet meer langs de plaatselijke bloemist, zoals we dat voorheen deden. Je kan ook gewoon online je rozen bestellen en vervolgens laten bezorgen. Maar hoe komt de ‘rode roos’ aan zijn titel en aan zijn betekenis? En daarnaast is een bloem niet zomaar iets, het is een decorstuk, maar het verteld ook een verhaal. Daarnaast is het ook nog een keer goed voor je gezondheid. 

Rode rozen brengt ons terug naar de oude Grieken

Als we de romance van de rode roos willen begrijpen, dan moeten we een heel stuk terug de tijd in. De rode rozen hebben in al zijn jaren nog nooit een andere betekenis gehad. Sinds haar ontdekking staan rode rozen al voor liefde en romantiek. In de tijd van de oude Grieken werd de liefde al kenbaar gemaakt door gebruik te maken van deze bloem. Hij staat namelijk als symbool voor Aphrodite, de godin van de liefde, lust en de voortplanting. Hierdoor was de betekenis al snel gekoppeld aan deze bloem en dat in combinatie met de intense rode kleur. 

Een oud verhaal uit de Griekse tijd vertelt hoe Aphrodite zich openhaalde aan een doorn van de roos. Haar bloed zou de witte bladeren van de roos hebben overgoten waardoor ze de rode kleur hebben gekregen. 

In de periode na de oude Grieken, werd de liefde voor de rode rozen voortgezet. De onderwerpen van voortplanting en lust liggen wat ingewikkelder, waarbij er een vromere vorm van liefde ontstond. De roos werd een ode aan de maagd Maria en symboliseerde devotie, wat je terug kan zien in de rozenkrans. De doornen van de bloem stonden voor het lijden van Christus, waardoor deze bloem op verschillende manieren wordt uitgebeeld. 

Laat jouw boeket bezorgen

Doordat rode rozen symbool blijft van de liefde, is het laten bezorgen van deze bloem een prachtige keuze. Vroeger werd er namelijk gecommuniceerd met bloemen en werden met de bloemen hele verhalen verteld. Tegenwoordig zijn bloemen ondergewaardeerd en doen we weinig nog met de betekenis. Toch is de betekenis van de rode roos niet onbekend en wordt hij nog vaak met Valentijn gebruikt. Dat is ook een mooie gelegenheid om ze te laten bezorgen. 

Maar er zijn nog meer redenen om ze te laten bezorgen, namelijk als bedankje aan iemand. Uit onderzoek is gebleken dat bloemen helpen bij jou concentratie en productiviteit. Een mooie bos rozen staan dus niet alleen er voor de sier, maar ondersteunen ook je gezondheid. Eigenlijk dus een win-win situatie als je kiest om rode rozen in huis neer te zetten of bij iemand anders te laten bezorgen. Je kan ze vaak de dag van tevoren bestellen en op een specifieke dag laten bezorgen, de dag erna of later in de week. Verder kan je de bos rozen nog persoonlijker maken met bijvoorbeeld een kaartje of door te kiezen uit verschillende kleuren. Want de rode kleur is niet de enige optie die je bij deze bloemen hebt, ze zijn er ook in bijvoorbeeld geel, groen, wit, roze, blauw en paars.