Groendaken brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste is het een perfecte manier om regenwater op te slaan. De planten in het groendak slaan het water op dat later door verdamping wordt teruggeven aan de lucht. Hierdoor draagt een groendak bij aan de waterafvoer en vermindert het de kans op wateroverlast. Verder bieden de groene daken door hun verschillende soorten planten een ruimte voor insecten om in te leven. Deze leefgebieden zijn belangrijk voor onder andere vogels, bijen en vlinders. Door een groendak draag je bij aan een leefomgeving voor insecten. Tot slot zorgt een groendak voor betere prestaties van uw zonnepanelen. Door het groen op uw dak daalt de temperatuur op uw dak en kunnen zonnepanelen beter renderen. Hiermee bespaart u dus ook nog energiekosten, omdat de zonnepanelen u meer opleveren.

Merken groendaken

Er zijn verschillende soorten groendaken op de markt. De bekendste A-merk die beschikbaar is, is Sempergreen. Doordat Sempergreen vijf verschillende soorten pakketten beschikbaar heeft, is er voor elk dak een beschikbare oplossing. Verder biedt dit merk twee soorten groendak systemen aan: Sempergreen sedumtray en Sempergreen sedummat. Het verschil is dat de sedumtray kant-en-klaar is en de sedummat uitrolbaar is. Indien u een doe-het-zelver bent, dan is Sempergreen zeker de goede keus. Wanneer u dit niet bent, kunt u uw groendak ook laten installeren door een professional. Er zijn professionele bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het aanleggen van groendaken. Ideaal als u daar zelf geen kennis of tijd voor heeft.

Verschillende soorten groendakpakketten

Groendakpakketten zijn er in verschillende soorten en maten. De eerste is de ‘groendak Aroma’. Deze kruidenmatten bevatten verschillende bloeiende en aromatische sedumplantjes. Dit zorgt voor een kleurrijke vertoning op uw dak. De tweede is de Kant-en-klare sedumtray en zijn eenvoudig te installeren doordat ze in elkaar geklikt kunnen worden. Dit beschermdoek is vooral om de dakbedekking te beschermen en is een buffer voor extra water. Tot slot bestaat het groendakpakket plat. Deze is speciaal gemaakt voor daken met een hellingshoek van onder de 5°. Hiermee is dit pakket geschikt voor platdaken. De laag heeft een voedingsrijke ondergrond en zorgt hiermee voor een gezonde en sterke beplanting. Deze verschillende pakketten zijn bijvoorbeeld beschikbaar bij Sedumplaza .

Aanschaf groendak

Bent u ook op zoek naar een groendak en wilt u daarmee een steentje bijdragen aan een betere wereld? Kies dan altijd een pakket die goed bij uw dak past. Veel pakketten zijn op een manier samengesteld dat u enkel het aantal m² hoeft door te geven. De rest wordt voor u berekend en geregeld. Hierdoor heeft u er zelf verder geen omkijken meer naar.