Wanneer je op zoek bent naar mooie raamdecoratie heb je verschillende mogelijkheden. Verticale lamellen zorgen voor een geheel eigen sfeer in jouw woonkamer of living: maar wist je dat je meerdere opties hebt? Zo is het mogelijk om voor houten lamellen of aluminium lamellen te kiezen. Wil je ontdekken wat het beste bij jouw interieur past? Hier vind je een overzicht van de voordelen van beide mogelijkheden.

Alles wat je moet weten over houten lamellen

Houten lamellen hebben als belangrijkste voordeel dat licht op een natuurlijke wijze de ruimte binnenkomt. Hout heeft daarnaast ook een dempend effect op licht, waardoor schaduwen een stuk zachter zijn. Hout is een natuurlijk materiaal waardoor je kiest voor een mooie en rustige uitstraling. Verder past hout in ieder interieur: van modern tot landelijk en alles hier tussenin. Houten lamellen worden gemaakt van linden, bamboe of abachi hout. Het is goed mogelijk om houten lamellen op maat te laten maken, zodat je de perfecte sfeer in huis regelt. Hout reageert wel op vochtigheid, waardoor het niet aan te raden is om dit in de badkamer te plaatsen. 

Ontdek alles over aluminium lamellen

Aluminium lamellen worden gemaakt van het materiaal aluminium. Dit is van nature een sterk materiaal dat goed tegen een stootje kan. Daarnaast kan aluminium ook op verscheidene manieren worden aangepast, bijvoorbeeld in kleur. Met aluminium lamellen kun je verschillende kanten op, zowel in kleur als in maat en breedte. Een ladderband toevoegen is een mogelijkheid: hiermee geef je een wat zachtere touch aan de lamellen. Vooral moderne en strakke interieurs zien de aluminium lamellen graag. Wel is het goed om te weten dat aluminum lamellen voor een wat hardere schaduw zorgen. Daarnaast trekken ze wat meer stof en vuil aan dan de houten uitvoering.

De beste keuze maken doe je zo

Binnen het assortiment van Inhuisplaza vind je verschillende uitvoeringen van lamellen. En vanwege de diverse opties regel je niet alleen de sfeer in huis, maar ook de lichtfiltering. Je geeft jouw kamer een moderne of verfijnde look mee met mooie lamellen. Zowel houten als aluminium lamellen hebben een mooie uitstraling en zorgen voor veel sfeer. Online bekijk je het uitgebreide aanbod van lamellen, gaande van uiteenlopende kleuren tot diverse breedtes en diktes. Welke voorkeuren je ook hebt: er is altijd iets te vinden waarmee je de lamellen van je dromen tovert in je woning.