Veel mensen kiezen ervoor om planten aan te schaffen voor in hun kamer. Naast dat planten voor binnenshuis worden gekocht, zijn ze ook een leuke toevoeging voor in jouw tuin. In de zomer bloeien de bloemen en planten en kun jij helemaal genieten van jouw tuin. Een plant heeft natuurlijk wel verzorging nodig. Zonder water blijft een plant niet leven. Geef de planten genoeg water. Wil jij nog leuke planten kopen voor in jouw tuin of in huis? Kwekerij de Groot heeft een breed assortiment met veel verschillende planten. 

Wanneer geef je een kamerplant water?

Door de plant water te geven, kunnen de voedingsstoffen getransporteerd worden. Voor een plant is dat van groot belang. Een plant kan niet zonder water, maar je moet een plant ook niet te veel water geven. Als je de plant teveel water geeft, kan de plant alsnog dood gaan. De juiste hoeveelheid water die je een plant moet geven, is de hoeveelheid die de grond van de plant aankan. Je kan dit testen door na het water geven de plant voorzichtig uit de pot te tillen te kijken of er een waterbodempje zit. Zit er een waterbodempje dan heb je wellicht te veel water gegeven en kan de grond van de plant het water niet allemaal opnemen. Afhankelijk van jouw plant geef je ze om de zoveel dagen water. De ene kamerplant heeft meer water nodig dan de andere. De meeste planten geef je één keer per week water, maar bij een cactus is dit bijvoorbeeld al anders. Lees dus altijd goed na hoeveel water je plant nodig heeft. Voordat je een plant water geeft, is het verstandig om de grond van de plant te voelen. Voelt de bodem droog aan dan heeft de plant wat meer water nodig dan normaal. Voelt de bodem nog vochtig, geef dan geen extra water aan de plant

Hoe kan een kamerplant water geven?

De bekendste manier om een plant water te geven, is door het aan de bovenkant over de grond heen te gieten. Je kunt jouw plant ook water geven door middel van een schaaltje. Hierbij giet je het water in de schaal waar de pot van je kamerplant op staat. Via de gaatjes onderin nemen de wortels de juiste hoeveelheid water op. Gooi vervolgens het overige water wat niet opgenomen is door de plant weg. Voor planten die geen water op hun blad kunnen verdragen, kan je er het beste een dompelbadje voor gebruiken. Vul een emmer met water en doe vervolgens de pot met de plant in het water. Laat de plant wel goed uitlekken nadat de pot ondergedompeld is.