Of je huis nu ingericht is met strak meubilair of met een gezellige verzameling van vintage meubeltjes , in ieder interieur passen kamerplanten. Een mooie groene bloemen kan net de finishing touch zijn in jouw woning. Waar kan je planten inzetten om van je huis een thuis te maken? Hoe vrolijk je die ene kale hoek op met een fleurige plant? 

Planten verzorgen moeilijk? Nee hoor!

Ook voor mensen zonder groene vingers zijn planten ideaal om je interieur op te vrolijken. Er zijn meer dan genoeg kamerplanten die tevreden zijn met af en toe een drupje water. Zo zou je op de televisiekast perfect een mooie aloë vera kunnen plaatsen: een makkelijk te verzorgen plant die niet wegvalt naast je televisie met zijn lange, groene bladeren. Of hang eens een groene varen op in een plantenhanger! Kies je voor een bloeiende plant, dan is dat ook de ideale blikvanger en centrepiece op bijvoorbeeld je eettafel of salontafel. Op een website zoals PlantenShop24 kun je gemakkelijk allerlei soorten planten bekijken en vergelijken.

Lekker wegdromen in je eigen jungle

In de slaapkamer staan planten niet alleen prachtig: ze verminderen ook stress, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Wat wil je nog meer? Het is misschien overdreven om je hele nachtkastje vol te zetten met plantjes. In een grote slaapkamer kan het heel gaaf zijn om een grote plant in een bij je interieur passende pot in de hoek te zetten. Is je slaapkamer kleiner, kijk dan eens of je een aantal verschillende plantjes kwijt kan op de vensterbank.

Tegels en planten: perfecte combinatie

Zelfs een kille badkamer voelt huiselijker met een plant. Het is belangrijk om voor een plant te kiezen die zich goed voelt in een vochtige ruimte. Binnen die categorie is er gelukkig veel keuze, zodat je zeker weet dat je een plant aanschaft die je ook qua uiterlijk aanstaat. Je zou zelfs kunnen overwegen om planten aan te schaffen voor het kleinste kamertje in huis. Een luchtzuiverende plant helpt ook nog eens tegen de minder aangename luchtjes.

Ook op kantoor

Thuiswerken is het nieuwe normaal en planten horen echt thuis op een kantoor. Ze zijn namelijk een aanvulling op een saaie ruimte zonder dat ze zo afleidend zijn als een groot schilderij of opvallend beeld. Kies daarom bijvoorbeeld voor enkele leuke hangplantjes bij elkaar of juist een enkele grote kamerplant in je werkruimte.

 

Er zijn zoveel planten te koop dat je ongetwijfeld iets kan vinden wat bij jou en je woning past. Let erop dat je een plant kiest die zich lekker voelt in de ruimte waar je hem wil plaatsen en dan komt het helemaal goed, ook zonder groene vingers.