Bloem ideeën voor in je tuin

Als je al deze bloempotten hebt aangeschaft ziet je tuin er natuurlijk heel erg mooi uit, maar het is nog niet af.

Een bloempot zonder bloemen is natuurlijk niet compleet. Om er achter te komen welke bloemen heel erg mooi zijn ben je op de juiste plek. Niet iedere bloem zal bij jouw tuin, balkon of interieur passen. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je mooi vindt en welke bloemen goed bij de stijl passen van de omgeving waar je de bloemen neer gaat zetten. Bloemen vragen wel wat van je tijd, omdat je ze water moet geven om de zoveel tijd. Als je dat niet doet gaan ze dood. Daarom is het ook verstandig om te kijken naar hoeveel bloemen je gaat nemen, omdat je voor te veel misschien geen tijd hebt.

Verschillende soorten bloemen

Er zijn enorm veel verschillende soorten bloemen waar je uit kunt kiezen. Het is onmogelijk om ze allemaal te bekijken en beoordelen. Hierdoor kan kiezen moeilijk zijn. Er zijn natuurlijk wel een aantal bloemen die heel populair zijn en in bijna iedere tuin wel voorkomen. Dit is natuurlijk niet zomaar. Deze bloemen zijn populair, omdat ze mooi zijn. Een populaire bloem waar bijna iedereen wel van heeft gehoord is de Hortensia. De hortensia komt uit de Hortensia Familie. In deze familie zitten bijna 100 bloemen die groeien in Amerika, Japan en China.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel meer over bloemen manden!

Het is een mooie roze bloem die in het voorjaar bloeit.

Naast de Hortensia is de Klokjesbloem ook een goede keuze voor in je tuin. De Klokjesbloem ziet er rustgevend, lief en schattig uit. De bloem heeft een soort violette kleur. Als je geel een mooie kleur vindt dan is de Winterjasmijn de bloem voor jou. Geel is een mooie, vrolijke kleur dat een zomergevoel geeft. 

Deze bloem bloeit van december tot februari. Hij bloeit dus al best wel vroeg in het jaar. De sering is ook een hele populaire bloem voor in de tuin. De Sering komt uit de Olijffamilie. Het is een kleine boom of struik met bloemen die een lekkere geur hebben. Veel mensen vinden dat die bloemen een aantrekkelijke zoete geur hebben. De bloemen hebben een paarse kleur en zien er in de lente en zomer heel erg mooi uit.